Művészlélek

2019.02.25. 07:20

Festésre adta a fejét Isztimér polgármestere

Orbán Tibor Nesztor már a második ciklusban a község polgármestere. A festés viszont egészen újkeletű elfoglaltság a számára.

B. Kiss László

A polgármester az egyik alkotásával

Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

– Hatvan-hetven éve nem történt ennyi beruházás Isztiméren, mint az elmúlt két évben. Csaknem tucatnyi pályázatot nyertünk, ami igen örvendetes, ugyanakkor jól ellát munkával. A pályázatokkal kapcsolatos elszámolásokat ugyanis én vagyok kénytelen csinálni. Mégpedig azért, mert – nyugdíjazás, illetve betegség miatt – mind a három kolléganő újoncnak számít. Közös hivatalunk van, a jegyzőnő heti két napot tölt nálunk – mondta el Orbán Tibor Nesztor.

– A megfeszített munka annyira igénybe vett, hogy egyszerűen képtelen voltam kikapcsolni. Ha nekiálltam olvasni egy könyvet, a tizedik oldal után azon kaptam magam, hogy nem tudok a szövegre figyelni, mert a gondolataim megint a pályázatok körül forognak. Úgy tanácsolta valaki, hogy próbálkozzam meg a festéssel, s meglátom majd, milyen jól leköt – folytatta a polgármester.

A polgármester az egyik alkotásával
Fotó: B. Kiss László / Fejér Megyei Hírlap

– Ez egy évvel ezelőtt történt. Beiratkoztam egy tanfolyamra, ahol az alapokat elsajátítottam. Megismertettek az eszközökkel, az alapvető fogásokkal. Heti egy napot a festésre áldozok. A tanács bejött, ha kezemben az ecset, az idő úgy röpül, hogy észre sem veszem. A polgármester olajjal dolgozik, már tucatnál több képet festett. Mint mondja, tudja magáról, hogy bőven van még mit tanulnia. Leginkább tájképeket készít. Alkotásai az isztiméri idősotthon falainak díszítésére szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában