lesz mit elűzni

2019.02.20. 07:20

Fergeteges karneváli hangulat ígérkezik szombaton a Velence Korzón

Mivel hétvégén jönnek a mínuszok, lesz mit elűzni a szombati velencei karneválon. A Velence korzón elégetik a télboszorkát – s vele minden rosszat, de itt lesz Mátyás király, Beatrix és Mujkó is. Az álarcos, gólyalábas felvonulás idén is az esemény központi programja lesz.

S. Töttő Rita

Vadócz Máté vitéz, a Szabad Színház Prikulics Gyermekszínházának tagja több programban is feltűnik majd a rendezvényen

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Február 23-án ötödik alkalommal rendezi meg a velencei karnevált az önkormányzat – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Koszti András polgármester, aki szerint nem véletlen, hogy az elmúlt években a régió legnépszerűbb év eleji rendezvényévé nőtte ki magát a program. – Sokan próbáltak az elején lebeszélni a megszervezésről, mondván, télvíz idején nehéz kimozdítani az embereket. Merj nagyot álmodni, hogy rólad álmodjanak – gondoltam, ezért belevágtunk, s megérte, mert már az első alkalom is jól sikerült. A fehérvári Szabad Színház felkérése pedig az egyik legjobb döntés volt a karnevál kapcsán. A felvonulásra korábban is az ország minden tájáról érkeztek vendégek, ami a szállásfoglalásban is meglátszódott, s idén sincs ez másként.

Vadócz Máté vitéz, a Szabad Színház Prikulics Gyermekszínházának tagja több programban is feltűnik majd a rendezvényen
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

A színház mellett a Velencei TDM Egyesület is részt vett a szervezésben. Menedzsere, Sándor Barbara kiemelte a főbb szombati programokat: a délelőtti alkotókuckóban a gyerekek elkészíthetik maguknak az álarcokat, arcfestéseket, lesz kézműves kirakodó vásár, fellép a Sub Rosa régizene együttes, de számos színházi elemmel, látványos karneváli felvonulással, télboszorka égetéssel is találkozhatnak a Velencére látogatók. Itt lesz a Varidance és egy tűzzsonglőr produkció is, este pedig Dj Smash ad télűző partit.

Nagy Judit, a Szabad Színház vezetője pedig azt ígérte: a télboszorkával együtt a rosszat is kisöprik, de itt lesz a Velencei-tó partján Mátyás király, Beatrix és Mujkó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában