negyvenhárom táncossal

2018.07.19. 15:58

Fergeteges izraeli tánc Pázmándon

Fergeteges táncelőadást hoztak az izraeli fiatalok Pázmándra, ahol pedig Auschwitzot megjárt professzor mesélt nekik csütörtökön az életéről. 

S. Töttő Rita

Forrás: Szervezők

Izgalmas táncelőadással tarolt csütörtökön este Pázmándon a Tzafit Yoav táncegyüttes, amely az Asdód melletti Kfar Menahem 12 évfolyamos, művészeti képzéseket is nyújtó iskolájának végzős tánc-tagozatos növendékeiből álló együttes. Az elmúlt 20 évben már hat alkalommal jártak Magyarországon, és szerepeltek Szombathelytől Balatonfüreden, Csopakon és Budapesten át Tokajig szerte az országban. Pázmándra most negyvenhárom táncossal és hat kísérővel érkeztek.

Fotó: Szervezők

A rendezvény kiemelt vendége volt Kiss László professzor, az ELTE nyugdíjas professzora, aki – amellett hogy a világ elismert fizikusai közt tartanak számon – Holokauszt túlélő. Az Auschwitzi napló könyvének írója a műsor után szívesen beszélgetett az izraeli gyerekekkel saját, szívszorító életéről. A műsor tizenhét száma alatt fergeteges bulit csaptak a középiskolás fiatalok bevonva a pázmándi gyermekeket, akik szívesen ismerkedtek, beszélgettek több nyelven is a hozzájuk érkezett vendégekkel.

Fotó: Szervezők

- Pázmánd híres Zsidókő hegyéről, ökumenizmusáról és a világ felé nyitottságáról – mondta el Virányiné Reichenbach Mónika polgármester az esemény kapcsán. – Ezt szerette volna erősíteni ez a program is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában