kiállítás

2020.02.07. 07:15

Fekete-fehér diákfotók – Ízelítő a Gorsium végzős fotográfusainak képeiből

A Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium végzős fotográfus növendékeinek munkáiból nyílott kiállítás csütörtökön a József Attila Középiskolai Kollégium galériájában.

Sági Zoltán

Az újraindult galéria második kiállítását nyitották meg Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vendégeket Borók László igazgatóhelyettes köszöntötte. Elmondta: tavaly ősszel, 5-6 évnyi kihagyás után azzal a szándékkal indították újra a galériát, hogy felváltva hol képzett művészek, hol művésznövendékek számára biztosítsanak bemutatkozási lehetőséget. A megnyitón a polgármester nevében Szabó-Bakos Györgyné, a városrész önkormányzati képviselője üdvözölte a fiatal alkotókat. Bakonyi István irodalomtörténész, a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára megnyitójában méltatta az iskola tehetséges növendékeit, utalva rá: a galéria újranyitása tavaly novemberben szintén a gimnázium tanára, a jelen lévő Horváth Lénárd grafikusművész tárlatával történt meg.

Az újraindult galéria második kiállítását nyitották meg
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fotográfusok képzése a legutóbb beindult szak a művészeti szakgimnáziumban. Ennek első évfolyama fejezi be idén az ötéves képzést négy fővel. Bödő Viktória szaktanár fotográfus növendékeinek munkáiból egyébként már harmadszor nyílott kiállítás, ezúttal a fekete-fehér kompozíciókból. A megnyitó fiatal közönségéből a Gorsium szintén fotográfus növendéke, Balázs Attila volt segítségünkre a tárlat néhány képének értelmezésében. A fiatalember – aki maga a portréfotózás iránt érdeklődik – kifejtette, e téren a színek másodlagosak a karakter kifejezőerejéhez képest.

Balázs Attila (balra) segítségünkre volt a tárlat néhány képének értelmezésében
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítás megnyitóján kiderült az is, hogy Bödő Viktória munkáiból a Vörösmarty Társaság életmű-kiállítást tervez, amely előre láthatólag májusban nyílik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában