Kultúra

2014.07.07. 12:40

Ezek ám a jó kis Mákvirágok!

Sárszentmihály - A helybéli Mákvirágok Csoport több mint tíz éve évről évre képviselteti magát a legrangosabb gyermekszínjátszó és gyermekbábos fesztiválokon

Szabó Zoltán

Nem kis büszkeségükre, mindig a legjobbak között végeznek, és az eredményeken kívül különösen értékes a csoport folyamatos működése is, amely bátorítást adhat a többi iskola gyermekeinek és pedagógusainak a hasonló alkotó tevékenységre.

Persze az eredmények is figyelemreméltóak s ez idén sem volt másként. A tizenöt lelkes gyermekből álló csapat a nemzeti tehetségprogram keretében Bozai Éva vezetésével egy erdővidéki legenda-feldolgozást állított színpadra Uzonka legendája címmel. A darab, amely finom áthajlásokkal egyensúlyoz a legenda szereplői és a mai kiskamaszok élethelyzetei között, sikerrel szerepelt a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón, valamint a Gyermekbábosok XXI. Országos Fesztiválján, egy országos arany és egy országos ezüst minősítéssel gyarapítva a eredménylistát.

Mihály Borbála, Mizda Sára, Vanatka Eszter, Zelenák Dániel és a bábok az Uzonka legendájában  (Fotó: Mákvirágok)

Alig fejeződött be a versenyszezon , a gyerekek és a tanárnő már a jövő évi előadáson törik a fejüket. Lelkesedésük és sikereik azt bizonyítják, a színjátéknak és a bábjátéknak megkérdőjelezhetetlen helye és szerepe van a gyermekek nevelésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!