Kultúra

2006.07.06. 02:27

Évzáró az egyik kulturális várban

Székesfehérvár (bj) - A "Kis esti disputa" és a népfőiskolai program népszerűségét emelte ki Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatója az évzáró ünnepségen.

Mórocz Zsolt

Több gyermekműsort, koncertet szeretnének Székesfehérvár (bj) - A Kis esti disputa és a népfőiskolai program népszerűségét emelte ki Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatója az évzáró ünnepségen. A belvárosi művelődési ház udvarában padok sorakoztak a megterített asztal mellett, amelyen pogácsa, bor, üdítő is várta azokat, akik megtisztelték jelenlétükkel az évzárót. Amíg a vendégek gyülekeztek, Horváth Péter és Horváth Elemér hegedű- és szintetizátor duója teremtette meg az alaphangulatot. Az ünnepi beszédeket az igazgató, Bobory Zoltán szavai nyitották meg, aki mellett a fenntartó egyházmegye képviselői, Spányi Antal megyés püspök, Tamás atya, valamint az egyik támogató, Karsai Béla foglaltak helyet. Bobory Zoltán a ház elmúlt éves éle-tét értékelte, és elmondta büszke arra, hogy az intézmény látogatottsága már több éve meghaladja a nyolcvanezer főt. Ez főleg az olyan népszerű rendezvényeknek köszönhető, mint a már hat éve működő népfőiskolai program, vagy a nagy látogatottságnak örvendő Kis esti disputa sorozat. Bobory kifejtette, hogy ez utóbbi népszerűségét főleg az országos hírű vendégeknek köszönheti. Az épületben található Szent Korona Galériával kapcsolatban megjegyezte, hogy egyre több igény érkezik kiállítások megrendezésére, így egyre rövidebb ideig tarthat nyitva egy-egy tárlat. Büszkén említette meg az In memoriam kiállítást, amellyel az elhunyt helyi képzőművé- szeknek állítottak emléket. A ház Vár című irodalmi folyó-iratáról szintén méltató szavakkal szólt, már alakul a lap országos elismertsége. Az igazgató megnevezett azért néhány hiányosságot is. A gyermekműsorok kissé háttérbe szorultak, és több komolyzenei koncertet, színházi előadást szeretnének. Ehhez persze több pénzre van szükség, amit az egyre soványabb városi támogatás mellett máshonnan kell előteremteniük. Székesfehérvár (bj) - A Kis esti disputa és a népfőiskolai program népszerűségét emelte ki Bobory Zoltán, a Szent István Művelődési Ház igazgatója az évzáró ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!