Kultúra

2017.08.29. 18:39

Enyedi Ildikó a 74. Velencei Filmfesztivál zsűrijében

Ma kezdődik és szeptember 9-ig tart az egyik legpatinásabb A kategóriás seregszemle, a 74. Velencei Filmfesztivál.

Szabó Zoltán

Magyar film ugyan nem szerepel a mustrán, de a zsűri egyik tagja lesz Egyedi Ildikó rendező. (A zsűrielnök Anette Benning amerikai színésznő). Ami a programot illeti, eltérő hírek jelentek meg arról, hogy mi lesz a nyitófilm. Az egyik forrás szerint a Downsizing lesz az, amit Alexander Payne rendezett. Egy másik előzetes azt „ígéri", hogy a George Clooney rendezte Suburbicon bemutatásával indul a fesztivál. Akár így, akár úgy lesz, a két alkotásban közös, hogy mindegyikben Matt Damon játssza a főszerepet, partnerei Kristen Wiig, illetve Julianne Moore.

Enyedi Ildikó a fesztiválon a zsűri tagja lesz Fotó: Molnár A.

A bejelentett program alapján igazi sztárparádé várható Velencében, hiszen Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Sam Rockwell, Frances McDormand, Steve Buscemi, Ethan Hawke, Oscar Isaac, Michelle Pfeiffer is szerepelnek a versengő filmekben. A rendezők névsora is tekintélyes: Darren Aronofsky, Guillermo del Toro Martin McDonagh, de Andrew Haigh, Abdellatif Kechiche mozijait is láthatja a fesztivál közönsége.

Az életműdíjat idén a versenyen kívül szereplő Our Souls At Night főszereplő párosa, Robert Redford és Jane Fonda kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!