Kultúra

2012.05.31. 17:54

Elismerés és köszönő szavak a megyei pedagógusoknak

Fejér megye - A pedagógusokat köszöntötték csütörtökön a megyeházán és a városi önkormányzatnál is. Átadták a megye gróf Klebersberg Kuno-díját és először a Székesfehérvár Közoktatásáért díjat.

Tribolt Lajos

- A változó jogszabályi feltételek mellett is lelkiismeretesen és sokat dolgoztak - mondta a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ pedagógusnapi ünnepségén Dorkota Lajos, a kormányhivatal vezetője. Kifejtette, hogy a megyei önkormányzattól átvett 15 pedagógiai intézmény mellé január elsejétől felsorakozik a megye összes iskolája. Ráadásul életbe lép a köznevelési törvény és az új nemzeti alaptanterv. A politikus kiemelte a nevelés fontosságát, s azt kérte a pedagógusoktól, hogy dolgozzanak együtt egy fejlettebb, jobb országért.

- Az ember sorsát a gyermekkora dönti el. Minden nevelő intézményben ember formálódik: embert csiszolnak emberrel. Az iskola a szellem munkálóhelye. Meghatározó tényezője, legnagyobb kincse a tanári kar - hangzott el Vargha Tamás  megyei közgyűlési elnök köszöntőjében.

Ő és Dorkota Lajos adták át a megyei közgyűlés idei gróf Klebersberg Kuno-díját Hubacsekné Nagy Emília óvodapedagógusnak. Ő 36 éve óvónő Dunaújvárosban, s 8 éve vezeti a 16 óvoda összevonásával létrehozott intézményt.

A pedagógusok munkáját megköszönte az intézményfenntartó igazgatója, Mátrahalmi Tibor is.

Ezt követően elismeréseket adtak át. Főtanácsosi címet kapott Vámos Éva, a Nevelési Tanácsadó és Pedagógiai Szolgálat igazgatója. Főtanácsosi címet kapott még Némethné Müller Viktória (Petőfi Sándor Gimnázium), tanácsosit Juraszkó Pálné (Dr. Entz Ferenc Szakképző). Dicséretben részesült Szabó Jánosné,  Babirák Katalin, Röthler György,  Dizseriné Pálfy Katalin, Hanzli Lászlóné, Németh Lászlóné, Kovács Mónika, Mészáros Jánosné, Horváth András, Juhászné Otrosinka Judit, Vargáné Varga Andrea, Minárovits Zoltánné, Mikus Csilla, Deli Józsefné, Kalmár Zoltánné, Véghné Páris Erzsébet, Henczné Bajnai Gabriella, Ladányi Ferenc, Varga Lászlóné és Papcsik Béla.

A városi ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester azt kérte a pedagógusoktól, ha már nem lesznek a város alkalmazottjai, akkor is szolgálják a várost, amely a jövőben is figyelemmel kíséri munkájukat. Az ünnepségen először adták át a Székesfehérvár Közoktatásáért díjat, amit Borbás Katalin pszicho-pedagógus, a Nevelési tanácsadó Intézet munkatársa kapott. Köszöntötték Mihókné Pluhár Teréz iskolaigazgatót, aki pénteken veszi át a fővárosban a Teleki Blanka-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!