pompás felvonulás

2019.06.08. 08:00

Eleiknek ajánlják az alapi néptánctalálkozót a fellépők

A Mezőföld Népi Együttes már a 28. pünkösdi néptánctalálkozót jegyzi. A néptáncosok pünkösdvasárnap 13 órakor találkoznak a Fő utcai iskolánál, és onnan indulnak a pompás felvonulásra.

V. Varga József

Pünkösdi néptáncos koszorú Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

Az alapi üvegest, a lassú és friss csárdást, az ugróst, a lánytáncokat és a kanásztáncot Ulicza Jánosné és Fekti József – a népművészet mesterei –, illetve Garbacz Györgyné és Ulicza János mutatták be annak idején. Az idei pünkösdi néptánctalálkozót nekik ajánlják. A látványos felvonulást az ünnepélyes megnyitó, az emlékműsor és a májusfa kitáncolása előzi, a gálaműsornak pedig az Arany János Művelődési Ház ad otthont.

Pünkösdi néptáncos koszorú
Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

Fellép a Zorica Tánccsoport, az Ikarus Senior, a KisSárvíz Néptánccsoport, a Martosi Hagyományőrző Együttes (Felvidék), a Gerence Néptáncegyüttes, a Kiscsapás Táncegyüttes, a Piros Rózsa Táncegyüttes, a Sandrovic Együttes (Horvátország), a Mezőföldi Kistücskök és a Mezőföld Népi Együttes. A napot vacsorával, születésnapi tortázással és táncházzal zárják, a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!