Kultúra

2013.06.01. 14:20

Egy színész, két díj - Évadzáró a Vörösmarty Színházban

Székesfehérvár - Évadzáró társulati ülést tartottak a Vörösmarty Színházban. A hagyományoknak megfelelően átadták a Vörösmarty Gyűrűt, amelyet a társulat tagjai titkos szavazással ítélnek oda.

Szabó Zoltán

Az idén Egyed Attila színművész vehette át a gyűrűt. A teátrum művészeti vezetésének döntése alapján ugyancsak ő kapta az Évad legjobb színésze díjat. Az Évad legjobb dolgozója Zombai Katalin, a színház „mindenese" lett.

Szikora János igazgató értékelte az elmúlt évadot, ami megfogalmazása szerint az alapozás, a megnyugvás időszaka volt. Több, mint tízezren váltottak bérletet, 374 előadást tartottak, 76 ezer 551 fizető néző volt, a látogatottság megközelítette a 90 százalékot. (A következő évadra egyébként eddig már 3500 bérletet vásároltak, annyit, amennyit tavaly augusztusig.) A színházhoz érkezik mások mellett Cserhalmi György, Gáspár Sándor, László Zsolt, távozik többek között Bata János, Csizmadia Gergely, Quintus Konrád, Tóth Auguszta. A stratégiai és fejlesztési igazgatói poszt megszűnik, így az eddig azt betöltő Csányi János is elhagyja a színházat. Szikora elmondta, hogy stratégiai és fejlesztési kérdésekben nem értettek egyet a távozó Csányival. Szikora hozzátette: több, az elmúlt évadban játszott darab iránt változatlanul nagy az érdeklődés, így azokat továbbra is játsszák majd.

Az évadnyitó társulati ülés szeptember 2-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!