Kultúra

2017.03.17. 14:46

Egy bábu életre kel Székesfehérváron

Székesfehérvár – „Aranykulcsocska, avagy a bábu életre kel” címmel zajlik a Művészetek Házában az a szakmai nap, amely többek között a mesék és a bábok pedagógiai-pszichológiai, jótékony hatására hívja fel a figyelmet.

Szanyi-Nagy Judit

– Az esemény címe, az „Aranykulcsocska, avagy a bábu életre kel” egyrészt egy Pinokkió-történetre utal, amelyben a szereplők egy kulcsot keresnek, másrészt pedig magára a mesére, s annak varázsára, amely csodálatos ajtókat nyithat ki nemcsak a gyermekek, de a felnőttek számára is – mondja Gonda Emma művelődésszervező.

A mai egy szakmai nap azoknak az óvónőknek, pedagógusoknak és óvónő hallgatóknak, akik az Ybl Miklós Pénzügyi és Számviteli Szakközépiskolából érkeztek, bábozással foglalkoznak, éppen tervezik azok használatát, vagy ezentúl a hétköznapi életbe, szakkör vezetése nélkül szeretnék belecsempészni a figurákat a gyermekek mindennapjaiba.

A résztvevők a szakmai előadás mellett gyakorlaton is részt vesznek: itt a Aranyszőrű bárány meséjének figuráit, s az ahhoz kapcsolható háttereket készítik el.

A kreatív szakmai nap nem öncélú: a báboknak – éppúgy, mint a meséknek – sok jó pszichológiai és egyéb hatása is van a gyermekekre nézve.

A bábok jótékony hatásáról a Fejér Megyei Hírlap szombati lapszámában olvashatnak bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!