Kultúra

2017.07.17. 13:03

Végre felújíthatják a csóri kultúrt

Több éve teljesületlen vágya volt a község önkormányzatának a falubeli művelődési ház rekonstrukciója.

Kocsis Noémi

A vendéglátóipari egységgel közös épületrészben lévő, színpados-előadótermes kultúrház felújításához szükséges nagyobb összeg mindeddig nem állt rendelkezésre - ám a hétvégén megkapta az értesítést a polgármester: az e célra a vidékfejlesztési tárcához "Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítése" címen beadott pályázatukat hosszú várakozás után (már 2009-ben is pályáztak, de akkor nem nyertek) ezúttal kedvezően bírálták el: 33 millió forintos támogatást kapnak, amelyhez 11 milliós önerőt téve megújulhat az épület. A most megítélt összeg azonban csak a nyílászárók cseréjére, az új tetőre, a külső hőszigetelésre, valamint a fűtés korszerűsítésére és a parkolók kialakítására használható -a támogatható részben nincs benne a tető héjazatának bontása, a parki munkák elvégzése, a belső udvari sütő hely kialakítása, valamint a belső megszépítés. Ezért Csete Krisztián polgármester szerint elengedhetetlen lesz a közösség összefogása és önkéntes munkája is.


Helybéliek hallgatják a csóri értéktárról megjelent kötet bemutatóját a művelődési ház színháztermében, 2017 júliusának elején. Jobbra legelöl Csete Krisztián polgármester Fotó: Horváth Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!