kulisszák mögött

2018.01.29. 12:32

Csodálatos festményre lehet licitálni Londonban

Az árverésre kerülő festmény egyike Degas azon kevés képeinek, amelyek sokszorosítását a festő élete során engedélyezte.

Edgar Degas 9-14 millió euróra (2,7-4,3 milliárd forintra) becsült értékű festményét árverezi el a Christie's aukciósház Londonban február végén.

A Dans les coulisses (Kulisszák mögött) című pasztellképen 1882 és 1885 között dolgozott a francia művész. Degas az 1880-as években váltott az olajfestészetről a pasztellfestészetre. Ezáltal „színek és vonalak egyedülálló kombinációját” alkotta meg az aukciósház közlése szerint.

Az árverésre kerülő festmény egyike Degas azon kevés képeinek, amelyek sokszorosítását a festő élete során engedélyezte. A festményt csak ritkán állították ki a nyilvánosság előtt. Eredetileg Henri Rouart mecénás, Degas közeli barátja tulajdonában volt. 1997-ig családi tulajdonban maradt, majd eladták, de arról nincsenek információk, hogy kinek.

Mielőtt elárverezik a Dans les coulissest, február közepén kiállítják a Christie's New York-i fiókjában, az aukció előtti héten pedig Londonban lesz megtekinthető.

Címkék#aukció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!