Kultúra

2010.09.01. 13:41

Cameron 3D-s Titanicot és az Avatarhoz két folytatást tervez

FMH - A tavalyi év egyik nagy durranásának számító kasszasiker, az Avatar rendezője, James Cameron egy, a Le Figaronak adott interjúban azt mondta: két folytatást készít a filmhez.

MTI

A francia napilap szerdai számában Cameron arról beszélt, hogy 2012-ben előrukkol a Titanic háromdimenziós felújításával, de közben az Avatar-munkát sem hagyja félbe.
Már az év végére, esetleg a jövő év elejére szeretné befejezni az Avatar-regényt, és folyamatosan készíti a sci-fi folytatásaihoz a feljegyzéseket és vázlatokat. Az új részek forgatókönyvébe azonban még nem vágott bele - mondta -, és egyelőre nem is tudja, mikor kezd majd hozzá.
A forradalmian új háromdimenziós technikával forgatott Avatar című film a tavalyi év hatalmas kasszasikere lett, ami csak észak-amerikai mozis forgalmazásával több mint 750 millió dolláros bevételt hozott. Ezzel túlszárnyalta az 1997-ben bemutatott Titanic sikerét is.
A produkció a távoli jövőben az idegen Pandora bolygón játszódik, amelynek kincset érő ásványát egy földi bányavállalat akarja kitermelni az ott élő Na'vi népet félresöpörve. Cameron a filmhez látványos fantáziavilágot teremtett, amit - korábbi nyilatkozatai szerint - a történet folytatásaiban még alaposabban ki szeretne bontani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!