Kultúra

2016.11.12. 12:35

Bory Jenő előtt tisztelegtek

Bory Jenő születésének 137. évfordulóján - az esős idő miatt - most nem a Bory téren, a várban adták át az emlékérmet, melyet Östör Annamária önkormányzati képviselő kapott szombaton. Az ünnepség után megkoszorúzták Bory mester szobrát.

Buthy Lilla

A Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola tanulóinak műsora után átadták a Bory Jenő és Bory Jenőné emlékérmet, melyet a leszármazottak évről évre olyan személynek adnak át, aki a Bory-életmű gondozásában sok segítséget nyújt.  Idén Östör Annamária, Öreghegy önkormányzati képviselője vehette át az elismerést.

 

Az ünnepségen elhangzott, a tízéves munkássága során, a képviselő felismerte, és nagyra értékelte a Bory-vár szerepét a székesfehérváriak lelki egészsége és jó közérzete szempontjából.  Hiszen Bory Jenő és felesége végakaratuk szerint a várat kifejezetten arra szánták, hogy az élet hétköznapi rohanásában, küzdelmeiben megfáradt városlakóknak pihenést, felüdülést nyújtson. Mint kiemelték, a Bory-tér kialakításában, parkosításában, állandó rendezésében is nagy szerepet vállalt a díjazott.

A felsorolásban Bory-mester szobrát, és a vár díszkivilágítását, térkövezését, a restaurálási, fenntartási munkákban nyújtott támogatást és a sok programot is megemlítették, mely a vár falai között kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!