Kultúra

2013.09.10. 18:44

Bemutatkozás

A pákozdi katonai emlékpark látogatóközpontjában nyílt meg kedden Halmay Tivadar Szent István király és Székesfehérvár című festménykiállítása.

B. Kiss László

A szép számú érdeklődőt Takács János, Pákozd polgármestere köszöntötte, majd Wilhelm Ottó olvasta föl a magyar szent koronáról írott versét. A kiállítást Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg, aki beszédében úgy fogalmazott: a vállalkozó nem áll oly távol a művésztől, mint azt gondolnánk, hiszen mindkettő alkotó tevékenységet folytat.

Halmay Tivadar, miután felépített egy sikeres vállalkozást, visszatért gyermekkori álmaihoz. Először csak magának festett. Most jött el az idő, hogy a széles közönség elé tárja alkotásait. Radetzky Jenő arra nem vállalkozott, hogy az alkotó művészi kvalitásait méltassa, ugyanakkor fontosnak tartotta a témaválasztással kapcsolatban hangsúlyozni: a patriotizmusra különösen nagy szükség van manapság, amikor ezrek hagyják el az országot. Majd édesapját idézte, aki a múlt rendszerben is úgy vélekedett: a hazafias nevelés, illetve a környezet szeretete összefügg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!