Kultúra

2017.05.30. 11:13

Az Esterházy iskola növendékei eredményesen szerepeltek

Csákvár - Az Esterházy iskola tanulói a tanév végéhez közeledve sem pihentek. Több tanulmányi verseny is ebben a hónapban érkezett el utolsó, országos szintű megmérettetéséhez. Három hét alatt öt versenyen szerepeltek sikeresen a fiatalok.

Laci Patrícia

A nyelvÉSZ anyanyelvi verseny országos döntőjét Szegeden rendezték meg, Fejér megyét három csákvári tanuló képviselhette. Sajnos egyikük megbetegedett, így két tanuló utazott Csongrád megyébe, hogy az ifjú nyelvészek seregszemléjén megmutassa tudását. A nyolcadikosok között Izmindi Izsák 2. helyezést ért el, ő már harmadszor állhatott a dobogó valamelyik fokára. A hetedikesek között Wisniewski Marcell 26. lett a 960 induló közül.

Egy héttel később rendezték meg a Pro Vértes Közalapítvány által Boglártanyán szervezett Madarak és Fák napi verseny országos döntőjét. 21 csapatból az iskola tagjai 1. helyezést értek el. Tamás Kinga, Gyüre Gergő és Wisniewski Marcell a feladatlapok mellett a gyakorlatban is kiválóan teljesítettek, így szép eredménnyel utasítottak maguk mögé mindenkit.

Két nappal később Budapesten rendezték meg a Kálti Márk történelemversenyt. A döntőbe az iskola négy tanulója jutott be. 5 évfolyamon Matern Léna 8. helyezést ért el. 7. évfolyamon Bakonyi Adrienn 15., Bordács Bálint 6. és Wisniewski Marcell 1. helyezést ért el, ő lett a döntő győztese.

Május harmadik hétvégéjén a csákvári Dalos Pacsirták Budapestre utaztak az országos népdaléneklési versenyre. Dravicz Tamara, Magyarics Fanni, Pausch Kamilla és Tamás Kinga alkotta négyes ARANY minősítéssel térhetett haza. Az általános iskolások közül ők képviselték megyénket a 7-8. osztályos Énekegyüttes I. kategóriában.

Ugyanekkor hat tanuló a Tudásbajnokságon három különböző tantárgyában mérte össze tudását kortársaiéval. Biológiából 8. évfolyamon Szabó Dominik 12. helyezést ért el. Anyanyelvből 8. osztályosok között Magasi Botond 6. helyezett lett. Történelemből a végzősöknél Izmindi Izsák 10. helyezést ért el; a hetedik évfolyamon Bakonyi Adrienn 9., Bordács Bálint 6 helyezett lett, Wisniewski Marcell ezüstéremmel a nyakában és a Tudásbajnokság kupájával térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!