Kultúra

2015.06.12. 14:56

Arany Timi: „Mióta az eszemet tudom dalolok”

A közelmúltban telt házzal, nagy sikerrel rendezett gálát a Gorsium Művészeti Szakközépiskola a Művészetek házában.

Kocsis Noémi

A színpadon sokféle produkció bűvölte a nagyérdeműt, míg ki nem állt egy lány és énekelni nem kezdett. Hogy mit, az most nem fontos – hanem, hogy hogyan! Akkor úgy döntöttem, egy kis cikkben köszönöm meg neki az élményt. A tavalyi Ének iskolája döntőseként és két zenekar énekeseként lesz még bőven alkalma gratulációkat köszöngetni, arra már most fogadni mernék.

Arany Timi és zenésztársa, Sárdi Tamás a Randomban lépett fel nemrég. A fiatal tehetség sokat köszönhet iskolájának, tanárainak.

Arany Timi ugyan még csak 16 éves, de soha meg sem fordult a fejében, hogy nem énekléssel fog majd foglalkozni, mint fogalmaz: amióta az eszét tudja, dalol. Most fejezte be a 9. évfolyamot a Gorsiumban, lelkesítően jó osztályba jár, ahol erőteljesen fejlődhet, hangsúlyozza. Ez amúgy meg is látszik, említem meg neki, a színpadról ugyanis valódi hatást kelt a hallgatóban Timi előadásmódja. Jó énekesből sok van, de olyanból, aki meg tudja indítani az embereket lényének kifejezőerejével – nos, annak az énekesnek a nevét hosszú távra is érdemes megjegyezni. A veszprémi lány tesz is ezért: jelenleg két zenekarban is dolgozik.

– A gálán látott formáció még aránylag friss, de ez nem gond, hiszen egy baráti társaságról van szó, úgyhogy az összhang teljes mértékben megvan köztünk! A másik zenekarnak, a The Collinsnak már két éve a tagja vagyok, sok helyen felléptünk már. Hogy közösen, vagy szólóban képzelem-e el magam hosszú távon, az meg majd kiforrja magát idővel, ebben nem szeretnék most én dönteni...

Arany Timire sokféle zene hatott, de a könnyűzenében találta meg igazán magát.

– Hogy őszinte legyek, szinte minden zenei stílusból van kedvenc dalom. De számomra a legfőbb inspiráció Christina Aguilera. Ő volt az, aki miatt ennyire megszerettem az éneklést, mondhatni miatta kezdtem el énekelni is.

Végignézve A The Collins naptárát, októberig már nincs szabad hétvégéjük, de 2016 szeptemberére is van meghívásuk. A „Hogyan képzeled el magad tíz év múlva?" kötelező kérdésre Timi diplomatikus választ ad:

– Szerintem még rengeteget kell fejlődnöm ahhoz, hogy elérjem az általam kitűzött célokat és álmokat. Amiket persze soha-soha nem fogok feladni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!