Kultúra

2017.02.15. 18:01

Apák az internet korában

Székesfehérvár - Mi a népegészségügynél találkoztunk vele, de elvileg a védőnői körzetekben is kint vannak az Apa-füzet példányai.

Kocsis Noémi

A Három királyfi, Három királylány Mozgalom kiadványát két gyakorló szülő írta meg, mindketten pszichológusok. Andrek Andrea az Elte-n a prenatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzés egyik kidolgozója és oktatója, az Aktív Szülés Program munkacsoportjában várandós és kisgyermekes családokkal dolgozik. Léder László szakterületei a pszichológiai tanácsadás, a szervezetfejlesztés, a vezetői és menedzsment tanácsadás, valamint a krízis menedzsment tanácsadás, de nemrég életre hívta az Apa Akadémiát, amelynek alapozó előadássorozatát éppen e hó végén tartják a fővárosban. Ennek során a szakember olyan kérdések boncolására hív, amelyek rávilágíthatnak, hogyan lehetnek igazi édesapák a férfiak az internet korában, s van-e reális veszélye egy apa nélkül felnövő generációnak.

Az Apa-füzetet az író páros mellett az ismert karikaturista-illusztrátor, Szűcs Édua jegyzi. Az apafuzet néven internetes változatban is létező kiadvány röviden és szakszerűen járja körül, miért van szüksége minden embergyereknek apára, mikor kezdődik az apa-gyerek kapcsolat, van-e helye az apáknak a szülésnél, rendezzünk-e tejfakasztó bulit, létezik-e apai ösztön és például rosszabb apa az a férfi, aki inkább kihagyná a gyerek pelenkázását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!