Kultúra

2016.12.02. 11:41

Adventi naptár 3D-ben: Nem zsákbamacska a napi meglepetés

Martonvásár – Térbeli adventi naptár az Óvodamúzeum előterében álló fiókos szekrény, minden polca ajándékot rejt. Játékra hívják vele a városlakókat.

Zsohár Melinda

A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ ötlete az intézményt népszerűsítő és az olvasást, művelődést szorgalmazó 3D-s adventi naptár. A fakkokban elhelyezett ajándékok között van könyv, játék, könyvtári olvasójegy, belépők rendezvényekre, koncertjegy, kedves apróságok. Reggel 9 órakor teszi közzé a BBKK az aznapi aktuális ajándékot, s a hozzá tartozó feladványt közösségi internetes oldalán. A helyes választ adók közül este kisorsolják a nyertes nevét, mondta el Nagy Árpád, a város kommunikációs munkatársa.

Pintér-Bartha Ágnes fiatal édesanya és gyermeke vették át a megnyílt naptár első ajándékát

Fotó: Nagy Árpád

A pénteki feladvány Esztergályos Cecília neve volt egy színdarab kapcsán, s az ajándék a szóban forgó darabra két színházjegy. Megesik a szervezők örömére, hogy „ajándék az ajándékban akcióvá” változik a játék: a szemfüles unoka kinézi a közösségi oldalon, mit rejt az aznapi polc, s a nyereménnyel meglepi nagyszüleit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!