Kultúra

2014.03.10. 14:35

A Vox Angelorum Gyermekkar

Székesfehérvár - A fehérvári Krisztus Király Egyházközségben több éve rendeznek hittanosok szereplésével zenés darabokat, ahol a gyermekek saját hangszerükön játszhatnak.

Szabó Zoltán

Gyakran énekelnek kánonokat, egyszerűbb kis kórusműveket. 2013. őszén Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya összegyűjtötte az énekelni szerető hittanosokat és megalakította belőlük a Vox Angelorum Gyermekkart.

A gyermekkar több ízben fellépett karácsonyi koncerten, főbb egyházi eseményeken, ahol a közönség a szívébe zárta a lelkes kis énekeseket. Legutóbb Cserhalmi György színművész felkérésére készült a gyerekekkel egy hangfelvétel, amin egy orosz kórusművet énekelnek. E kórusmű színesíti a Vörösmarty Színház Mesterkurzus című darabját. A gyermekkórus benevezett a II. Egyházmegyei Ki mit tud?-ra is, ahol közel száz produkció közül továbbjutottak a következő fordulóra. A Vox Angelorum jelenleg a Nagyheti és Húsvéti fellépésekre készül, hogy szebbé tegye a közeledő ünnepet.

Zemlényi Katica karnagy és a Vox Angelorum Gyermekkar már a közelgő ünnepekre készül (Fotó: FMH-illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!