Kultúra

2014.02.12. 15:10

A tánc tartást ad, társaságot, magabiztosságot jelent

Székesfehérvár - A báli szezonban alkalmuk nyílik a nagyközönség előtt is bemutatkozni. Egyébként heti többször edzenek, versenyekre járnak.

Kovalcsik Katalin

 

A jótékonysági sajtóbálon a táncosok, előtérben Husz Péter és Képli Vivien a bécsi keringővel   (Fotó: Koppán Viktor)

A tánc - annak sokféle variációja - ősidők óta emberi kifejezőeszköz. A tánc örömforrás, közösségi színtér, ahol ismeretségek köttetnek, barátságok, szerelmek szövődnek. A tánc edzés, kemény munka, ha valaki komolyan veszi, amibe belefogott. A Laguna TáncSort Egyesületben napjainkban héttől 50 éves korig több mint száz táncos találkozik hetente, hogy megtanulja az alaplépéseket, a haladók kidolgozzák a táncpedagógusokkal együtt a következő verseny koreográfiáját.

- A versenytáncosok évente több, akár 18-20 versenyre is benevezhetnek - mesélte Szilner Tibor , az egyesület elnöke. - Tőlünk három pár versenyez, és a senior párjaink között is vannak olyan tehetségesek, akik benevezhetnének a versenyekbe. Néhol hiányzik a bátorság, pedig a tehetség meg van hozzá.

A báli időszakra készülve összeállítottak egy bécsi keringő formációt, amellyel már eddig is több alkalommal nyitottak meg farsangi mulatságot. A négy pár Csurgai József-Lukács Alda, Husz Péte r-Képli Vivien, Ivanics Péter- Tábori Renáta, valamint Szilner Konrád- Nagy Bea Strauss Déli rózsák keringőjére mutatták be a formációt.

- Heti három edzés több hónapon át kell ahhoz, hogy kidolgozott legyen a produkció. Az edzések egyébként minden fiatalnak tartást adnak, jó kondíciót, magabiztos megjelenést, és a későbbi pályafutások során a magánéletben is támaszt jelenthetnek. Természetesen a párok közt vannak cserék, az iskolaváltás is szétválaszthatja a táncosokat. Ezek mind áthidalható problémák, amelyekhez sokszor pedagógiai érzékkel kell közelíteni, megkeresni a megoldást. A gyerekeimnek is azt mondtam, amikor kicsik voltak, egy év a táncedzéseken mindenkinek jót tesz. Ha tovább nem is táncolnak, alapot kaptak. A felnőttek pedig kikapcsolódnak, jól érzik magukat a társaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!