Kultúra

2016.10.18. 12:12

A lovak és a táj szerelmesei - Kiállítás a Vértes Múzeumban

Csákvár – Egyikük a lovak szerelmese, másikuk a helyi tájaké. Szívük-lelkük benne van alkotásaikban, mely nem rég nyílt a csákvári Vértes Múzeumban.

S. Töttő Rita

Arcok-Tájak-Lovak címmel nyílt kiállítás a Vértes Múzeumban, melyen Haga Zsuzsa lovas fotós és Jakubek Nóra amatőr festő képeit tekintheti meg a látogató. A helyi gidrán ménest több mint két éve látogatja már Haga Zsuzsanna és az ez idő alatt készült fotókból válogatta ki azt a 38 képet a csákvári tárlatra, mellyel egy kis betekintést adhat ennek a kivételes állománynak az életébe.

– Nehéz volt a választás – meséli a lovas fotós –, mivel számos, szebbnél szebb pillanatot örökítettem meg a gidrán ménes kapcsán, melyek arra várnak, hogy megmutatkozzanak, ezzel is felhívva a figyelmet erre a számos veszteséget megélt, több figyelemre érdemes fajtára.

Jakubek Nóra betegség miatt maradt távol a megnyitótól, ám később ő is elárulta, miért a tárlaton látható válogatás mellett döntött:

– Nagyon szeretem a régi, paraszti témákat, melyeken megjelennek a paraszt emberek, tanyák, régi használati tárgyak. A  falusi utcák ábrázolása is a szívem csücske, de a legkedvesebb témáim a portrék és a csendéletek – árulta el. Ezekből szemezgetett a festőnő a tárlatra, melyet Mihók Sándor professzor, egyetemi tanár, a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének elnöke nyitott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!