Kultúra

2017.03.31. 05:45

A hétköznapok meséje: a könyv, amit dupla áron is megvesznek az anyukák

A szülők olykor mindent megtesznek azért, hogy megszerezzenek egy hasznos és népszerű kiadványt.

S. Töttő Rita

Fontos mesélni a gyerekeknek, akiket nem csupán elvarázsolnak a történetek: hiszen a mesék segítségével még a szürke hétköznapok is más megvilágításba kerülhetnek. Egyre több ugyanis az olyan kiadvány ma Magyarországon, amelyek nem tündérekről, manókról, királylányokról szólnak, hanem hétköznapi történésekről.

A mindennapok történetei jelennek meg a népszerű kötetben

A tapasztalat szerint a gyerekek imádják az olyan meséket, amelyeket maguk is könnyen átélhetnek. Szerintem akkor jó az ilyen történet, ha azért idealizáltabb képet mutat az átlagnál. Például az anyuka mindig jó ötlettel szolgál, a gyerekek, ha durcásak is, megértik, amit tőlük kérnek Épp ezért volt olyan népszerű Bartos Erika: Anna, Peti, Gergő mesesorozata, amely 2006 és 2009 között került a könyvesboltok polcaira. Ám egyszer csak, mintha elvágták volna, megszűnt a kiadás.

A kötetek népszerűsége azonban töretlen a kisgyermekes anyukák körében, ugyanis a használtpiacon virágzik a kereskedelme továbbra is. Olyannyira, hogy évek óta a bolti ár minimum kétszereséért kelnek el ezek a könyvek. Ez azt jelenti, hogy az, aki annak idején még 2500 forint körüli áron megvette darabját, ma a duplájáért kínálják. Az anyukák pedig még így is megveszik a köteteket, még akkor is, ha sérült példányról van szó.

Mondja még valaki, hogy nem olvas mesét a mai szülő...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!