ijesztő

2019.11.10. 09:38

Gigantikus Greta figyeli San Francisco lakosait

A klímaváltozás 16 éves reklámarcáról készült óriásplakátot a jövőhéten fejezi be az alkotója.

Swedish climate activist Greta Thunberg speaks to the crowd of protesters during the global climate strike in Montreal, Canada, on September 27 2019. - Teen activist Greta Thunberg called on Canadian Prime Minister Justin Trudeau and other world leaders Friday to do more for the environment, as she prepared to lead a march in Montreal that was part of a wave of global "climate strikes." (Photo by Martin OUELLET-DIOTTE / MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Martin Ouellet-Diotte

Andrés Iglesias argentin művész falfestménye az ökoaktivista arcát ábrázolja, aki a san francisco-i Union Square téren néz le az arra járókra a jól ismert feszült, kissé félelmetes arckifejezésével – írja a 888.hu.

A Cobre néven alkotó művész alkotásával kapcsolatban elmondta: reméli, hogy ez a falfestmény sokaknak segít majd ráeszmélni arra, hogy vigyáznunk kell a bolygónkra.

A projektet a One Atmosphere nevű környezetvédelmi nonprofit szervezet támogatja, amely a festéket is biztosította a „művésznek”.

Az alkotás kétségkívül figyelemreméltó, de sokan egészen negatív véleménnyel vannak az amerikai város új látványosságáról.

„Senki nem akarja, hogy így bámulják”

- írta az egyik hozzászóló. Míg egy másik kommentelő szerint biztosan nagyot zuhantak a környéken a lakásárak, a falfestmény ugyanis egyenesen ijesztő.

„Azt a pénzt, amit erre elköltöttek, költhették volna arra is, hogy kitakarítsák az utcákat”

- írja tweetjében egy hozzászóló.

Sokak pedig úgy vélekednek, hogy Greta új freskója nem fogja megoldani sem a környezet, sem pedig a város problémáit, ami a nagy mennyiségű szemét és a rengeteg hajléktalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!