Con Spirito

2019.06.04. 10:44

Világhírű előadók lépnek fel az egyházzenei fesztiválon

Ingyenes programokkal és népszerű előadókkal találkozhatnak az érdeklődők a június 5. és 10. között ötödik alkalommal megszervezett Con Spirito Egyházzenei Fesztiválon.

Forrás: Filharmónia Magyarország

Fotó: Orbán Domonkos

Budapesten, Pécsett, Debrecenben, Szegeden, Békéscsabán és Nyíregyházán várja a zeneszerető közönséget a fesztivál, amelyen azonos figyelem irányul mind a négy keresztény egyházra.

Az eseménysorozat programjai közt olyan hangversenyek kaptak helyet, mint Sebestyén Márta, Kovács Róbert orgonaművész és a Szent Efrém Férfikar koncertje.

Az érdeklődők kiváló zeneszerzőktől hallhatnak darabokat, felcsendülnek Johann Sebastian Bach, Liszt Ferenc, Olivier Messiaen vagy Maurice Duruflé művei is.

Sebestyén Márta koncertjével indul a fesztivál
Fotó: Váradi Levente

Az eseményen bepillantást nyerhetnek az egyes korok zenei világába és nyomon követhetik a zenei kultúra fejlődését is. Mindemellett különleges, ingyenes programokkal találkozhatnak majd az érdeklődők az utcákon, tereken, templomokban és koncerttermekben is.

Június 5-én Nyíregyházán, június 7-én Békéscsabán, június 8-án pedig Debrecenben ad hangversenyt a Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus, Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével. A kórus a világ egyik vezető énekkarának számít, repertoárjuk a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig.

Fotó: Mudra László – Zeneakadémia

Debrecenben, július 7-én Karasszon Dezső orgonaművész, zenetörténész tart orgonakurzust, melynek keretében az orgonairodalom mesterműveit szólaltatják meg. Másnap, Június 8-án “Az orgona lelke” címmel orgonabejárást tartanak a debreceni Református Kistemplomban, ahol a felújított hangszerrel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Természetesen nem maradnak el a szakrális programok sem, így például zenés áhítaton, pünkösdi liturgián, ünnepi istentiszteleten vehetnek részt a látogatók, de lesz flashmob, szabadtéri zenés előadások, kórustalálkozó és a gregorián énekek titkaira is fény derül.

 

Borítókép: A Szent Efrém Férfikar koncertjén Pünkösd jeles napjának legszebb zenéi csendülnek majd fel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!