lemezbemutató és karaoke

2017.10.26. 11:43

Hungarian FolkEmbassy: Ördögharapás

A lemezbemutató koncert és népzenei karaoke vendégei között szerepel Sebestyén Márta, a zenekar fővédnöke, Hetényi Milán, az együttes állandó közreműködője, Hideg Anna, Kubinyi Júlia és Rácz József.

A lemezen szereplő dallamfüzér arra a kihívásra kínál választ, hogy eredeti, táncot vagy éneket kiszolgáló szerepéből kiemelve, koncertkörülmények között, hogyan lehet visszaadni a feldolgozatlan népzene szépségét és mélységét. A dallamokat Soós András fűzte össze a Szilágyságból, Ördöngösfüzesből, Budatelkéből, Székből, Máramarosból származó gyűjtéseket használva fel. A kétrészes koncert első felében ezeket ismerheti meg a közönség, a másodikban a 19. századi magyar romantika cigányzenéjét és erdélyi román prímás játékát idézik meg.

A zenekar ezzel az összeállítással mutatja be saját ars poeticáját arról, hogyan lehet eredeti funkciójától megfosztva, a színpadon bemutatni az autentikus zenei hagyományokat.

A zenekar novemberben Kubinyi Júliával Kelet-Ázsiában turnézik. A népzene kedvelői az ott bemutatott műsorból is kapnak ízelítőt, valamint három korábbi koncertjük repertoárjából is válogatnak meghívott vendégelőadóikkal, akik között szerepel Sebestyén Márta is.

A koncertnek és a karaokénak 2017. október 30-án az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!