Kultúra

2017.08.18. 11:53

Fehérvári Királyi Napok: A hétvége is remek programokat kínál!

Székesfehérvár – Folytatódnak a Székesfehérvári királyi napok programjai, és augusztus 20-án fejeződnek be.

V. Varga József

Szombaton folytatódik a Koronázási ünnepi játékok rendezvénysorozata, a középkor elevenedik meg az utcákon, tereken: színes vásári forgatag, utcaszínház, bábosok, zenészek, zászlóforgatók és megannyi interaktív program kínál tartalmas és szórakoztató időtöltést a családoknak. A 26. Öreghegyi mulatság délután kezdődik, a hagyományos programelemek sorában idén is felvonulnak a borrendek. A Zichy színpadnál a Swing és revü produkció látványos könnyűzenei programot ígér, majd a Fény utca zárja az estét. A III. Bélát bemutató Koronázási szertartásjáték a Nemzeti Emlékhely színpadán emeli az ünnep fényét.

A Koronázási ünnepi játékok vasárnapi programjait és helyszíneit címszavakban foglaltuk össze. Középkori piac és városi élet (Városház tér), Zenetér (Mátyás király-emlékmű), Bábosok tere (a Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti tér), Scola Capitularis Ecclesiae Alba Regiae – középkori iskola játszóház (Országzászló tér), Jósok és boszorkányok sikátora (Szent János köz), Hagyományőrző talpas tábor (Jávor Ottó tér). A Királyi napok a gyerekeké is! (Vörösmarty könyvtár, Mátyás-emlékmű, Prohászka liget).

A Szent István-napi ünnepi szentmise 10.30 órakor kezdődik a Szent István-bazilikában. A Szent István téri ünnepi közgyűlésen 18 órakor Cser-Palkovics András polgármester mond beszédet, és átadja Székesfehérvár kitüntetéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!