Kultúra

2017.05.02. 14:50

Róma, az örök város – gimnazisták rajzain

Hatvan éve írták alá Európa uniós első alapszerződést Rómában, ennek apropóján írták ki a Róma, az örök város rajzpályázatot. A bicskei gimnazisták legjobb rajzolóit jutalmazták.

Zsohár Melinda

A Fejér Megyei Europe Direkt Iroda szervezésében rendeztek Európa-napot Bicskén, május 1-jén. A művelődési házban a rajzpályázaton résztvevő diákokat jutalmazták, s a beküldött művekből kiállítást készítettek. A résztvevőket Szabó Gábor, a járási hivatal vezetője és Szili Valéria, az Europa Direct Információs Hálózat Fejér megyei vezetője köszöntötte.

Pálffy Károly bicskei polgármester hangsúlyozta: a saját gyökereinket nem feledve vagyunk tagjai az Európai Uniónak, s ezt a jövőben is szem előtt kell tartaniuk a fiataloknak. Ha elveszítjük arcunkat, nemzeti gyökereinket, akkor a nagy olvasztótégelyben eltűnik a kárpát-medencei magyarság. Az ifjú generációnak is fontos a közös jövő, csatlakozott a polgármester mondandójához Szabó Gábor. Manapság viták kereszttüzében áll az uniós együttműködés, ám nincs ellentmondás. Európához tartozunk, magyar identitással őrizzük szuverenitásunkat, s magyarságunk megőrzésével járulunk hozzá a kontinens közösségének építéséhez.

Adravecz Tamás fotója a három első helyezettről: Bálint Istvánné alpolgármester, Orsó Laura, Tamás Lilla, Vigyikán Vince rajzai Róma, az örök város címmel. A diákok a bicskei Vajda János Gimnázium tanulói

Bálint Istvánné bicskei alpolgármester maga is zsűrizte a Vajda János Gimnázium diákjai által készített rajzokat, szakértőkkel válogatták ki a legjobbakat. Az apropót a hatvan éve aláírt első eu-s szerződés adta. Citta Eterna - Róma, az örök város asszociációval kértek képi megjelenítést az esemény megidézésére. A Colosseum emblematikus épülete mellett a mai kor tárgyai is megjelentek az ötletes rajzokon, mint a nevezetes olasz kis robogó. A 37 pályázatból a legjobb hármat díjazták, sorrendben: Orsó Laura (11. osztály), Tamás Lilla és Vigyikán Vince (10. osztályosok) nyerték el a zsűri tetszését. Különdíjjal honorálták Major Boglárka, Nagy Lívia, Sáfár Szimonetta, Juhász Viktória és Novák Georgina munkáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!