Kultúra

2017.04.28. 18:55

Illyés-napok az iskolában - Sportverseny és mesemondás

Cece - Az általános iskola Illyés Gyula nevét viseli a településen. Az intézményben évente hagyományosan megrendezik az Illyés-napok programsorozatát.

V. Varga József

Az Illyés sportvetélkedőre, a Borosné Asbóth Ilona által összeállított váltóversenyekre nagy szorgalommal készültek a diákok. Cecén kívül Alapról, Pálfáról (Tolna megye), Sárbogárdról és Sárkeresztúrról érkeztek a felső tagozatos diákok a versenyre. Az Illyés Vándorkupáért folyó nemes versengésben első helyezést ért el a Cecei Általános Iskola csapata, megelőzve a holtversenyben második Sárkeresztúri Általános Iskola és a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola, illetve a harmadik Cecei Általános Iskola Alapi Tagiskolájának alakulatát.

Illyés Gyula mellszobra az iskola parkjában Fotó: Az iskola

Az Illyés mesemondóversenyre magyar népmeséket hoztak a diákok, Abától Bonyhádig összen hetvennégyen. Álljon itt most az évfolyamonkénti győztesek neve: Fáncsik Benjamin (Sárbogárd, Mészöly iskola), Törzsök Panna (Sárbogárd, Mészöly), Huszti Péter Tivadar (Aba, Aba Sámuel iskola), Balas Iringó Natasa (Aba, Aba Sámuel), Bögyös Barbara (Sárszentmiklósi iskola), Megyesi Mirtill (Cece), Lehota Eszter (Cece). A iskola parkjában álló Illyés Gyula-szobornál Király László igazgató és Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettes koszorúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!