Kultúra

2017.01.30. 20:25

Borlovagavatás és ünnepi bormustra - Nemes nedűk napja, születésnap barátokkal

Enying - A borkedvelők rendje második alkalommal rendezte meg születésnapi bormustráját szombaton a művelődési házban. A nagymester két új borlovagot avatott.

V. Varga József

Az Enyingi Borkedvelők Rendje megyebeli borbarátait is köszöntötte a boros délutánon. A szőlő növényvédelméről Tóth István kaposvári növényvédelmi szakmérnök tartott előadást, Bor és művészet címmel Azurák Mihály borirodalmár tolmácsolta gondolatait versben és prózában. A 2014 novemberében alakult borkedvelők rendjének beszámolója eltért a megszokottól, ugyanis színes, vetített képes formában adtak számot küldetésükről, tevékenységükről.

Iker Istvánt (b) Pallag Mihály ütötte borlovaggá a születésnapi ünnepen, jobbról Csapó Edit borkirálynő Fotó: V. Varga József

Ezt követően a borlovag-avatási ceremónián, a díszpalástot öltött borlovagok sorfala előtt Pallag Mihály elnök-nagymester borlovaggá ütötte Iker Istvánt (Enying) és Győrfi Bertalant (Papkeszi). A bormustrán a házigazdák és vendégeik vonultatták fel nemes nedűiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!