Kultúra

2016.10.12. 16:10

Hatan vannak a megyei Príma díjra jelöltek

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg VOSZ megyei szervezete november 26-án a megyei Prima díjak átadó ünnepségét.

B. Kiss László

A megyei Príma díj idei jelöltjeit szerdán sajtótájékoztatón mutatta be László István, a Vállalkozók Országos Szövetsége, a VOSZ megyei elnöke. A sajtótájékoztatón jelen volt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is, akinek részvétele – miként fogalmazott – jól szimbolizálja azt az együttműködést, ami az önkormányzat és a város vállalkozói között megvalósul. A polgármester úgy vélekedett, hogy kevés díjnak van olyan nagy presztízse, mint a Príma díjnak, s az idei jelöltek is – kivétel nélkül – jeles, köztiszteletben álló személyiségek.

László István, a VOSZ megyein szervezetének elnöke a tájékoztatón elöljáróban elmondta: február 26. óta tölti be a posztot, törekvése pedig az, hogy a VOSZ működési területe kiterjedjen az egész megyére, s nem korlátozódjon csak Fehérvárra. Szeretnék továbbá megszólítani a fiatalokat is, s ehhez jó alkalom a megyei Príma díjak átadása, ahol nem csak erkölcsi, de számottevő anyagi elismerésben is részesülnek az arra érdemesek. A november 26-án, a Magyar Király hotel kupolatermében rendezett díjátadóról László István elmondta, hogy az rövidebb lesz a korábbi alkalmaknál.

A megyei Príma díjra idén hat kategóriában vannak jelöltek, akikre a következő hetek különböző nyomtatott és digitális felületeken lehet majd szavazni. A jelöltek szintén jelen voltak a sajtótájékoztatón, ahol maguk mutatkoztak be. Hirtling István elmondta: öt éve tagja a fehérvári Vörösmarty Színház társulatának, ősei között pedig – apai ágon – ott található egy székesfehérvári kocsi- és hintógyártó iparos is.

Kámán Béla építőmérnök bemutatkozásként megemlítette, hogy 1990-ig dolgozott a megyei építőipari vállalatnál, 1990-ben pedig önálló vállalkozást alapított. Az ARÉV Baráti Kör elnökségi tagja.

Dr. Sárkány Ágnes, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi betegellátó osztályának osztályvezető főorvosa is a megyei Prima díj idei jelöltjei között van. Szűkszavú bemutatkozásában köszönetet mondott a jelölésért.

Kovács Sarolta személyénem világbajnok fehérvári öttusázóra is lehet majd voksolni a megyei Príma díj elnyerését célzó szavazás alkalmával. Szilner Tibor, a következő jelölt neve összeforrott az 1995-ben alapított Lagúna tánccsoportéval. A mozgáskultúra mellett az illemtan, az etikett megismertetését is fontosnak tartja – jegyezte meg. Borbély Béla, a hatodik jelölt, közel ötven éve foglalkozik fotózással. Legkedvesebb témája a magyar középkor tárgyi emlékeinek megörökítése. legutóbb a tihanyi bencés apátságban volt kiállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!