Kultúra

2015.08.11. 17:46

Új könyv jelent meg Lőrinczy Attila tollából

Székesfehérvár - Bemutatták Lőrinzcy Attila A rakodópart alsó kövén... című legújabb könyvét.

Sebestyén Lilla

Miért szeretsz te annyira vitatkozni? - ez volt Kóbor István tanárúr első kérdése az íróhoz, Lőrinczy Attilához, akinek könyvbemutatójára jó pár ember összegyűlt tegnap, Herczog Edit képviselő Fő utcai irodája előtt.

Sipos Vera színésznő olvasott fel két hosszabb részletet Lőrinczy Attila (középen) művéből, a bemutatón pedig Kóbor István tanárúr beszélgetett, kérdezett a könyv szerzőjétől

A trilógia utolsó része, vagyis A rakodópart alsó kövén... a tanárúr elmondásában több mint, amit fellehetne sorolni. Egyszerre filozófia, korkép és társadalom tudomány, illetve Lőrinczy Attila maga, aki a feltett kérdésre így válaszolt:

- Úgy hiszem, az ember mindig vitatkozik, még önmagával is. Kijelentünk valamit, aztán gondolatban meg is cáfoljuk, mert egyszerre több én is lakozik bennünk - magyarázta az író, akinek művét ezt követően Sipos Vera színész vette kézbe és olvasott fel belőle az összegyűlt társaságnak, megidézve a régi magyar órák hangulatát, a tanárlét szépségeit és árnyoldalait is egyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!