Kultúra

2015.02.07. 07:45

Fenyő Iván őszintén és tabuk nélkül ad ki magából mindent

Szabadbattyán - Vagyok, aki vagyok. A Fényt képviselem. Ha kell, erőteljesen és hangosan, ha kell, halkan, játékosan, finoman és gyengéden. Filmen, írásban, szóban, élőben... - mondta el nekünk névjegyét .

V. Varga József

Fenyő Iván tavaly novemberben megjelent könyvét Fejér megyében elsőként Szabadbattyánban mutatták be.

Ha tele vagy dühvel, haraggal, szomorúsággal, fájdalommal, csalódással - engedd el mindet. Végy egy nagy levegőt, szívd be a megújulást, aztán fújd ki az összes rosszat. Vagy írd le egy lapra, és égesd el. Vagy csak mond ki hangosan, hogy a múltadnak ezennel vége vágott egyből a dolgok közepébe.

Találd meg azt a dolgot, ami boldoggá tesz. Hozz olyan döntéseket, amiket nem fogsz megbánni. Szeress, hogy te is szeretetet kapj. Bocsáss meg, és te is megbocsátást nyersz. Fogadd el embertársaidat, és legfőképpen önmagad! fogalmazta meg üzenetének esszenciáját hallgatóságának.

Fenyő Iván Észlelések, avagy egy gondolkodó ember naplója című könyvét (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2014) telt ház előtt mutatták be nemrégiben a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban.

A szerző, az ismert, népszerű színész elmondta: korábban nem tudta kezelni a sikerrel járó népszerűséget, egyszerűen kicsúszott lába alól a talaj. Egy autóbaleset nyitotta fel a szemét, rájött, hogy rossz úton jár. Vett hát egy nagy levegőt, és elindult egy spirituális úton, hogy újra megtalálja önmagát.

Tapasztalataiból, érzéseiből írt könyvet, hogy segítsen másoknak is, akik hasonló gondokkal küzdenek.

Nem celebkönyv - mondta el nekünk. Elsősorban belülről kifelé induló gondolatfolyam. Nyugtalanság és megbocsátás, elalvás előtt vagy az álom határán az agyunkon átsuhanó képek és kérdések sora. Az írás egyfajta terápiaként hatott rá - hangsúlyozta. A közvetlen, filozofikus, inspiratív gondolatok izgalmasra sikeredtek, és végül megszületett a kötet.

Visszafogottság, spiritualitás, nyugalom és önazonosság ezek jellemzőek az új Fenyő Ivánra emelte ki közönségének. Útja a félelemből vezetett a boldogságba, könyvében tabuk nélkül ad ki magából mindent, őszintén beszél hibáiról, tévútjairól, feleszméléséről és lelki békéjének megtalálásáról.

A szerzővel Pletser Ádám tanár, testépítő-fitneszbajnok beszélgetett, az est dedikálással fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!