Kultúra

2014.12.28. 16:10

Nem csak korzózni lehetett a sétányon

Besnyő - Csuhézással, kosárfonással, koncerttel és kiállítással ünnepeltek december 20-án a két- napos Adventi sétányon, amit most harmadik alkalommal rendezett meg a Szironta együttes.

Sebestyén Lilla

A csengettyűiről ismert Szironta a múlt hétvégén harmadik alkalommal rendezte meg kétnapos karácsonyváró programját.

Pénteken a faluházban adtak koncertet, majd szombaton ünnepi fényekbe öltöztették a helyi iskola udvarát és a faluházat.

Minden látogatót egy tál melegétellel vendégelték meg, és változatos kulturális programokkal találkozhattak a látogatók, például népi kismesterségek bemutatója, csuhézás, kosárfonás várta a gyerekeket.

Az óvoda és az iskola gyerekei is készültek az Adventi sétányra (Fotó: Lukács Jolán)

Az iskolások és óvodások karácsonyi vásárral, ünnepi műsorral készültek, akárcsak a népdalkör, vagy a Szironta utánpótlás citerásai és énekesei.

A programokat harangtörténeti kiállítás színesítette. Horváthné Peterdy Ilona veszprémi gyűjtő mutatta meg hétszáz darabos kollekciójának egy részét, miközben a színpadon és a jászol környékén dél-amerikai karácsonyi dallamok és az Old Boys együttes koncertje gondoskodott a jó hangulatról.

Igaz, a késő este érkezett vihar és eső elmosta a várva várt tűzzsonglőr-mutatványosokat, de a szervezők azt ígérik, későbbi rendezvényeiken lesz kárpótlás .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!