Kultúra

2014.12.01. 16:45

Hangokba zárt Vörösmarty versek

A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola is szavalóversennyel tisztelgett névadója előtt.

Sebestyén Lilla

Az ipari szakképző iskola megyei versenyén középiskolás diákok indulhattak. A díjazottak oklevelet, értékes könyvjutalmat vehettek át, de minden résztvevő ajándékkal térhetett haza, mert az asztalos tanulók fából készített dísztárgyakkal ajándékozták meg a versmondókat.

A Fejér Megyei Vörösmarty Mihály Szavalóversenyt hétfőn huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Idén több mint nyolcvan diák szavalt. A megmérettetésre három kategóriában lehetett nevezni, külön versenyeztek az alsó, illetve felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások.

A Fejér Megyei Vörösmarty Mihály Szavalóversenyt huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Idén is három kategóriában lehetett nevezni

- Büszkék vagyunk arra, hogy a Vörösmarty Színházzal és a Vörösmarty Társasággal együtt, több mint negyed évszázada rendezzük meg a megye legjobb szavalóinak seregszemléjét a költő születésnapján. A szavalóverseny ápolja a névadó életművét, másrészt mivel nemcsak Vörösmarty-művek hangoznak el, hanem huszadik századi költők versei is a magyar irodalom egyéb hagyományait is - mondta Szili Csaba, az általános iskola igazgatója.

A Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola versenyén gimnáziumi kategóriában első lett Bellovits Dániel, a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium tanulója. Szakközépiskolai kategóriában megosztott első helyezést is adott a zsűri Klemencsics Antalnak, a Gróf Széchenyi I. Műszaki Szakközépiskolából és Marton Dávidnak, a Belvárosi I. István Középiskola Hunyadi Tagintézményéből. Dicséretet kapott Mata Andrea, a velencei Dr. Entz Ferenc Szakiskola diákja. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola versenyén az alsó tagozat első helyezettje Herpy Miklós, a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja lett. A felső tagozat legjobbjának Farkas Esztert a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulóját választották. A középiskola kategória győztese Makkos Anna Ráhel lett a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!