Kultúra

2014.11.24. 18:45

Fiatalok és tehetségesek

Székesfehérvár - A negyedik Országos Gregor József Énekversenyt rendezte meg a hét végén a Hermann László zeneiskola.

Hajnal Csilla

Nyolc éve, 2006-ban az első versenyt, akkor még énekes toborzóként maga Gregor József kezdeményezte és nyitotta meg. A verseny azóta nevében őrzi legendás operaénekesünk nevét, aki - ahogyan a gálán felesége, Gregorné Takács Mária hangsúlyozta - szerette, támogatta a fiatalokat, pártfogoltjai közül sokan mára már nemzetközi karriert futottak be. A három napos versenyt záró gálaműsor is ezt bizonyította, a fellépők mind a korábbi megmérettetések helyezettjei, nyertesei voltak: a díjátadó előtt Varsányi Péter, Zemlényi Eszter, Horváth Orsolya és Sellei Etelka dalait hallhatta az értő fülű közönség.

Az idei versenyen is rangos zsűri döntött a helyezésekről: Schultz Katalin, főiskolai adjunktus (a zsűri elnöke), Halmai Katalin, Kertesi Ingrid és Gábor Géza operaénekesek mellett Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház zenei vezetője, karmester, zeneszerző értékelte az énekeseket tájékoztatott Fóris István igazgatóhelyettes.


Az énekverseny gálaműsorában korábbi helyezettek, nyertesek léptek fel. Képünkön Varsányi Péter
Fotó: Molnár Péter

A verseny díjazottai: az I. kategória I. korcsoportjában első díjas Kiss Judit Anna (Budapest), második díjas Várhegyi-Lucas Palmira (Budapest). A II. korcsoportban harmadik díjas Szántó Márton (Budapest). A II. kategória I. korcsoportjában harmadik díjas Varga-Tóth Attila (Debrecen), a II. korcsoportban második díjas Erdős Róbert (Budapest), harmadik díjas Fürjes Anna Csenge (Szombathely). A III. kategória második díjasa Hanczár György, aki magyarul legszebben éneklőnek járó különdíjat is elnyerte. A legjobb Fejér megyei versenyző Vajda Zsófia a Hermann diákja lett, a legjobb zongorakísérőnek járó díjat Vasvári Tamás, a Hermann tanára kapta.

A verseny legrangosabb különdíját, a Gregor Különdíjat Kiss Judit Anna vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!