Kultúra

2014.03.08. 15:35

Életmű és civil kurázsi

Pusztaszabolcs - A város hagyomnyőrző és hagyományteremtő alapítványa évente odaítéli a Civil kurázsi és az életmű díjat.

Kovalcsik Katalin

Életműdíjjal köszönték meg Kasztner László sok éves tevékenységét a kuratórium tagjai. Sokak Laci bácsija szolgaegyházi születésű, de aktív évei Pusztaszabolcshoz kötik. A postai szolgálatban eltöltött 48 esztendő a város jó ismerőjévé tette. Évekkel ezelőtt ő volt az egyik, aki háromszáz embert keresett fel, hogy legyenek aktív részesei a település őrzésének, közülük százharminchatot sikerült megnyernie az ügynek. Még manapság is éjszakai útra indul polgárőr társaival. Élete során számos kitüntetésben, szakmai és közösségi elismerésben volt része.

Kasztner László még ma is éjszakai útra indul polgárőr társaival (Fotó: Tósoki Attila)


A legbüszkébb a katonaságnál kapott legelsőre, és az idei Életműdíjra. A Szilágyi Erzsébet utca egy szakasza is őrzi a keze nyomát, zúzott kővel tette rendbe a közutat. Mondták is rokonok, hogy jóba lehet a polgármesterrel, pedig csak a kétkezi munkával, a szorgalommal, a szűnni nem akaró munkálkodással kötött szövetséget. Ami a feleségével közösen gondozott nem kis kertben is látszik, még így, tavasz elején is.

Csombók Pál két civil szervezetben is aktív szerepet tölt be (Fotó: Tósoki Attila)


A civil életben betöltött szerepéért, munkásságáért Csombók Pál vehette át a Civil kurázsi díjat az eseményen, amelyet a városházán rendeztek meg. A közéleti ember napjainkban két civil szervezetben is aktív szerepet tölt be, de évek óta résztvevője a település, a megye életének.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!