Kultúra

2014.03.17. 15:05

A Capella Silentium, hattyúval

Pázmánd - A Capella Silentium énekegyüttes, amely 2009-ben alakult és Budapesten működik évről évre visszatér Pázmándra, itt tartja koncertekre felkészülő hétvégéit, intenzív próbákkal.

E. Várkonyi Péter

Várkonyi Tamás karnagy, művészeti vezető lapunknak elmondta, hogy már törzshelyükké vált a község, A táj szépsége, hangulata ragadta meg őket és az itt élő emberek közvetlensége, érdeklődése. A tizenöt tagú énekegyüttes a hétvégén, a Hét Forrás Művelődési Házban adta elő műsorát, amelyet néhány nap Budapesten is megszólaltatnak.

A Capella Silentium énekegyüttes tagjai: balról Nagy Melinda, Stippinger Anita, Balla Boglárka, Thurnay Viola, Karsa Ilona, Szablics Karolin, Terray Boglárka, Mészáros Mátyás, Középessy László, Góbi Sándor, Szilvay Máté, Balogh Máté, Csipes Zoltán, Csernyik Balázs. Vezényel: Várkonyi Tamás (Fotó: a szerző)

A több nemzetközi versenyen szép sikereket elért kórus egy-egy téma, zenetörténeti jelenség köré szerkeszti műsorait. Így a mostaninak is volt vezérmotívuma: a hattyú . A költők képzeletét megmozgató madár számos nagyszerű és gyönyörű, a hattyú kecsességét, nemességét, méltóságát, érzékiségét tükröző zeneműben felbukkan. A Capella Silentium koncertjén reneszánsz, XVI. századi madrigálok, hattyús madrigálokon alapuló mise, valamint huszadik századi és kortárs zeneművek szerepeltek. A színes válogatást szép számú, lelkes közönség hallgatta, közöttük több gyerek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!