Kultúra

2011.09.15. 16:13

A Smohay-díjas Kaszás Tamás tárlata

Székesfehérvár - A 2010. évi Smohay-díjas képzőművész, Kaszás Tamás munkáiból rendeznek kiállítást a Szent István Király Múzeumban, a Fő utcai rendházban. A tárlatot szeptember 23-án 17 órakor Izinger Katalin művészettörténész nyitja meg, aki egyúttal átadja a Smohay János Alapítvány 2011-es díját.

Szabó Zoltán

Kaszás Tamás a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán végzett. Elsősorban tárgyakat, installációkat, köztereken megjelenő műalkotásokat, fotókból összeállított narratív diasorozatokat és rajzokat készít. Szülőhelye, Dunaújváros a kor és a hely szempontjából speciális környezetet jelent(ett) számára. Kaszás főként társadalmi és ökológiai problémákkal foglalkozik, a kortárs művészet kritikai attitűdjének egyik kiemelkedő fiatal képzőművészeként. 2008-ban, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-ben töltött ösztöndíjas időszakában kezdett el dolgozni egy speciális rajzsorozaton. Később, részben Vajda Lajos rokon jellegű rajzainak tanulmányozása révén alakult ki ennek a projektnek a filozófiai konceptuális alapja. Tárlatán ennek eredményét láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!