Kultúra

2011.05.10. 14:13

Felsőoktatási felvételik - Értesítést kapnak a jelentkezők

Megkezdődött a felsőoktatási felvételi regisztrációs csomagok kiküldése azoknak, akik jelentkezést adtak be a 2011. szeptemberben induló képzésekre - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

MTI

A regisztrációs csomagot - amelyben a jelentkezők ellenőrizhetik, helyesen szerepelnek-e az adataik a felvételi nyilvántartásban - mindenki postai úton kapja meg. Később kapják meg regisztrációs csomagjukat azok, akik hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetüket jelezték, vagy tanári mesterképzésre (is) jelentkeztek. Ha valaki hibás adatot talál, minél előbb kérje a módosítást.
A közleményben felidézik, hogy a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos alap- és kiegészítő díjak megfizetésének határideje megegyezett a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidővel (2011. február 15.). Ez alól kivételt képeznek azok a jelentkezők, akik a jelentkezésüket "E-felvételi" keretében nyújtották be és a hagyományos készpénz-átutalási megbízással (sárga csekken) történő fizetési módot választották. A regisztrációs csomag tartalmazza a teljesítést igénylő számlát és a készpénz-átutalási megbízást.
Ha az Oktatási Hivatal május 2-i adatai alapján a jelentkezőnek felvételi díjtartozása van, akkor tartozását a regisztrációs levélben érkező készpénz-átutalási megbízáson vagy az Oktatási Hivatal 10032000-00282637-00000000 bankszámlaszámára történő átutalással legkésőbb 2011. május 18-ig meg kell fizetnie. Átutalás esetén a közlemény rovatban a jelentkező tüntesse fel a felvételi azonosító számát - hívták fel a figyelmet.
 Fontos változás a 2011. évi általános felvételi eljárásban, hogy ha a jelentkező a fizetési kötelezettségének a fenti határidőig nem tesz eleget, a megjelölt jelentkezési helyei közül a meg nem fizetetteket törlik.
A felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu-ról elérhető az "E-felvételi", amely elektronikus ügyintézésre is használható - azoknak is, akik hagyományos módon, papíralapú jelentkezési lapon jelentkeztek -, megtekinthetők a regisztrációs csomagban kiküldött információk, továbbá lehetőség van adatok és a jelentkezési sorrend módosítására, illetve a szükséges dokumentummásolatok elektronikus benyújtására.
A belépéshez szükséges információt az "E-felvételi" nyitóoldalán találják meg. Ha az "E-felvételi" szolgáltatást nem áll módjában használni, javítás és módosítás kérhető az Oktatási Hivatalnak címzett (1380 Budapest, Pf. 1190) levélben vagy az Educatio Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán (telefon: 06-1/477-3131, e-mail: [email protected], személyesen: Budapest XII., Maros u. 19-21., hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8-16.30-ig, szerda: 8-18-ig.) - írták.
A 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban azok a jelentkezők, akik megadták e-mailes elérhetőségüket, tájékoztatást kapnak elektronikus úton a regisztrációs csomag kiküldéséről. A nyilvántartásban szereplő adatok javításához, módosításához (a hagyományos jelentkezési lapon jelentkezőknek) az "E-felvételi"-ben történő regisztrációhoz szükségük van a felvételi azonosító számra. A felvételi azonosító számot - amely megegyezik a jelentkezési lapon megtalálható 12 jegyű számsorral - tartalmazza a regisztrációs levél is. Fontos, hogy a jelentkezők bármilyen későbbi ügyintézéskor erre hivatkozzanak.
A gyorsabb feldolgozás érdekében ajánlott június 1-jéig beküldeni mindazon dokumentumok másolatát, amelyeket a felvételi kérelem benyújtása után szerzett meg a jelentkező. (Ilyen lehet például egy időközben megszerzett nyelvvizsga vagy - a végzős középiskolások esetében - az év végi bizonyítvány.) Így a megfelelő formátumú vagy tartalmú dokumentumok benyújtására is marad még idő.
A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos adatok módosításának és dokumentummásolatok pótlásának végső határideje július 7. A jelentkezők legkésőbb eddig a határidőig küldhetik be azokat a dokumentummásolatokat, amelyek szükségesek a felvételi pontok, többletpontok megállapításához, és amelyeket nem küldtek be a jelentkezésükkel vagy június 1-ig. 
 Szintén július 7. a határideje a sorrendmódosításnak, erre a felvételi eljárásban egy alkalommal van lehetőség. A sorrendmódosítás tervezésében segítséget nyújthat a www.felvi.hu szolgáltatása, az interaktív Felvi-rangsor, amellyel személyre szabott, egyéni preferenciák alapján összeállított rangsort készíthet bárki a 2006 és 2010 közötti időszak felsőoktatási adatsorai alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!