Kultúra

2011.04.04. 15:52

42. Magyar Filmszemle - Tizenegy játékfilm verseng májusban

FMH - Tizenegy játékfilm szerepel a 42. Magyar Filmszemlén május 5. és 8. között a játékfilmek versenyszekciójában, a budapesti seregszemle átfogó programmal várja a közönséget az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Corvin és a Puskin moziban, illetve a Gödör Klubban.

MTI

A játékfilmek versenyszekciójában Bodzsár Márk, Bollók Csaba, Hajdu Szabolcs, Török Ferenc East Side Stories című filmje, Dézsy Zoltán Az ügynökök a paradicsomba mennek, Dyga Zsombor Utolér, Hules Endre A halálba táncoltatott lány, Kocsis Ágnes Pál Adrienn, Miklauzic Bence A zöld sárkány gyermekei, Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein terv című filmje, valamint Pozsgai Zsolt A föld szeretője, Rudolf Péter Üvegtigris 3, Vécsei Márton Diamond Club és Vecsernyés János Nyár utca, nem megy tovább című munkája szerepel - tudatták az MTI-vel a szervezők.
Külföldi alkotók munkáit, így Alberto Negrin Emlékszem Anna Frankra, Arantza Ibarra és Alfonzo Arandia A bosszúállók, Jasmin Durakovic Ballada Karimért, Kasper Holten Juan, Marian Crisan Morgen és Walter Carvalho Budapest/E című filmjeit is láthatják az érdeklődők a játékfilmek bemutató szekciójában, amelyben Csupó Gábor Holdhercegnő, Elek Judit Visszatérés, Fliegauf Benedek Womb-Méh, illetve Jakab-Benke Nándor Antigoné - avagy Erdélyben, filmet, együtt címet viselő művét is vetítik.
A tévéfilmes előzsűri 13 alkotást, a dokumentumfilmes előzsűri 25 munkát, a kisjátékfilmes előzsűri 26 művet válogatott be a filmszemle versenymezőnyébe, az animációs filmek programjában 11 mű versenyez. A magyar animáció mesterei elnevezésű szekcióban lesz látható Cakó Ferenc Érintés, Gyulai Líviusz Az őrangyal, Jankovics Marcell Az ember tragédiája, Richly Zsolt Kőműves Kelemen, Rófusz Ferenc Ticket/Freedom, valamint Szoboszlay Péter 100 éve történt - A világot jelentő deszkák című munkája. A tudományos-ismeretterjesztő filmek között tíz alkotás reménykedhet elismerésben. 
A seregszemlén 16 gyerekfilmet tűznek műsorra, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem filmösszeállításában kilenc munkát vetítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!