Kultúra

2011.03.18. 05:46

Népszabadság: médiahatósági vizsgálat indult az MTV ellen kiegyensúlyozatlanság miatt

FMH - Hatósági vizsgálatot indított az MTV Az Este című műsorának politikai kiegyensúlyozatlansága miatt a médiahatóság - értesült a Népszabadság.

MTI

A lap pénteki számában azt írta, hogy ezt a lapnak a hatóság is megerősítette. Egy beadvány nyomán indítottak vizsgálatot, amely szerint 2010 június 14-20. között Az Estében az MSZP képviselője mindössze egyetlen alkalommal szerepelt "annak ellenére, hogy számos olyan politikai tárgyú téma volt az általuk vizsgált időszakban a műsorban, melyben a kiegyensúlyozottság érdekében szükséges lett volna a Magyar Szocialista Párt álláspontjának ismertetésére".
A hatóság illetékese szerint 3-4 hét múlva születhet döntés az ügyben.
A lap megkeresésére az MTV-nél azt közölték, hogy Az Este című műsorukban nem sértették meg a médiatörvény rendelkezéseit, a meghívottak kiválasztását kizárólag a témaválasztás indokolta, a kiegyensúlyozottság pedig a műsorfolyam egészében valósul meg. A Népszabadság szerint ezzel áttételesen elismerték Az Este kiegyensúlyozatlanságát.

Cikkek a médiatörvényről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!