Kultúra

2011.02.25. 14:17

Istenem - kiállítás a Modemben, Borsos Lőrincékkel

FMH - A debreceni Modemben (Modern és Kortárs Művészeti Központ) február 26-án, szombaton nyílik meg Istenem címmel az a kiállítás, amely kortárs alkotók viszonyát mutatja be a vallásossághoz, műveiken keresztül. A tárlaton Fejér megyei illetőségű művészek is szerepelnek.

feol.hu

A Modem kiállítása a kortárs magyar képzőművészet hithez, valláshoz, transzcendenciához kötődő műveiből mutat be jelzésszerű, de remélhetőleg reprezentatív keresztmetszetet – fogalmaz a kiállítóhely honlapján található ismertető, amelyből kiderül, hogy a tizenkét alkotó különböző keresztény felekezetekhez kötődik, vagy azokon kívül áll. Istenképük, hitformáik, így ábrázolásmódjuk is eltérő, és a vallásos munkák nagy része egyéni hitélményt fogalmaz meg. A művészek nem közvetlenül, inkább áttételesen törekednek az isteni megjelenítésre.
A munkákból a hazai, vallásos töltetű művészet sokszínűsége bontakozhat ki.

A Fejér megyéből elszármazott, most főként Budapesten élő és tevékenykedő alkotópáros, Borsos-Lőrinc Lilla és Borsos Janó, illetve a kettejük alkotóközösségét képviselő Borsos Lőrinc a tizenkét kiállító közé tartozik.
Egyik művüket, a lézer installációval létrehozott Szentháromság modellt nemrég Fehérváron is bemutatták, a Kortárs fesztivál keretében. Emellett a munka mellett közös és egyedi alkotásokkal is kifejezik, számukra mit jelent a hit, a vallásos világnézet.

A Modem kiállításáról bővebben ide kattintva lehet tájékozódni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!