Kultúra

2011.02.28. 16:29

Felvételi 2011: teendők a jelentkezés után

Adatellenőrzés és ügyintézés - ezek a teendők határozzák meg a felsőoktatási felvételit azok számára, akik a február 15-én lezárult jelentkezési időszakban 2011 szeptemberében induló szakokra jelentkeztek.

feol.hu

A beérkezett adatok feldolgozása után a felvételizők regisztrációs levelet kapnak. A felvételizőknek is ellenőrizniük kell majd az adataikat, és hátra van még azoknak az információknak, dokumentumoknak a beküldése is, melyeket a felvételizők nem küldtek el a jelentkezéssel együtt.

Ha az adatfeldolgozás során kiderül, hogy a jelentkezők hibásan vagy hiányosan adták meg valamelyik adatot a jelentkezési lapon, akkor ezzel kapcsolatban hiánypótlási értesítést kapnak a jelentkezési határidőt követő 30. napig. Ebben részletesen megtalálják, hogy hogyan lehet javítani az adott hibát. A hiányt legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül pótolni kell, mert  ha ez elmarad, akkor az a jelentkezési kérelem részleges vagy teljes elutasítását is maga után vonhatja - írja a felvi.hu.

A felszólítás érkezhet e-mailben is, ha a jelentkező megadta e-mail címét és hozzájárulását. Márciusban tehát ajánlott minden jelentkezési lapon jelentkezőnek rendszeresen figyelni e-mail boxát vagy a postaládát, hogy mindenképp értesüljön egy esetleges hiánypótlás szükségességéről.

Ezt követően, május közepéig minden felvételiző kap egy regisztrációs levelet, ami lehetőséget ad a felvételizőknek arra, hogy ellenőrizni tudják, hogy a személyes és a jelentkezési adatai pontosan kerültek-e be a központi felvételi nyilvántartásba. A regisztrációs levél tartalmazza majd a jelentkezési lapon megadott felvételi azonosító számot is - erre a 12 jegyű számsorra ajánlott hivatkozni minden további ügyintézéskor is.

A felvételi nyilvántartásban szereplő adatokat nemcsak a regisztrációs levélben lehet ellenőrizni, hanem az e-felvételiben is. Az ügyintézési időszakban az e-felvételit minden jelentkező használhatja majd, tehát nemcsak az elektronikusan, hanem a jelentkezési lapon jelentkezők is.

További információk a felvi.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!