Kultúra

2011.01.24. 12:40

MSZP: hozzák nyilvánosságra az EU-bizottság levelét

Az MSZP arra szólítja fel a Navracsics Tibor által vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy haladéktalanul tegye közzé a honlapján az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos levelének eredeti angol, illetve magyarra fordított szövegét - írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében Mandur László.

MTI

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának szocialista tagja emlékeztet arra, hogy az Európai Bizottság, médiatörvénnyel kapcsolatos kifogásait tartalmazó, levele pénteken megérkezett Magyarországra, azt a kormány képviselői át is vették. Mint írja, a magyar közvélemény viszont három nappal később, hétfőn, még mindig nem tudja, pontosan mi áll a szóban forgó, hazánk nemzetközi megítélése szempontjából kulcsfontosságú dokumentumban.
Hozzáteszi: annyit tudni csak, hogy "szinte biztosan nem az, amiről Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozott, hogy a levél csupán technikai jellegű felvetéseket tartalmaz, nem pedig a szólás- és sajtószabadságra vonatkozó kérdéseket". A szocialista képviselő szavai szerint Neelie Kroes médiaügyi biztos ugyanis tekintélyes nyugati sajtóértesülések szerint két hetet adott a magyar hatóságoknak arra, hogy válaszoljanak azokra a komoly aggályokra, amelyeket a levelében leírt.
Az MSZP ezért felszólította a Navracsics Tibor által vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy a további „félreértések” megelőzése, valamint a hazai közvélemény gyors és pontos tájékoztatása érdekében haladéktalanul tegye közzé a honlapján az Európai Bizottság médiatörvénnyel kapcsolatos levelének eredeti angol, illetve magyarra fordított szövegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!