Kultúra

2011.01.24. 13:10

Felvételi 2011: tudnivalók a jelentkezésről

A 2011-es általános felvételi eljárás jelentkezési szabályaiban idén nincs változás, azonban a többletpontok mértéke - az emelt szintű érettségiért kapható pluszpontok kivételével - csökken.

feol.hu

A szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni.

A felsőoktatási intézmények 2011-ben 53 450 államilag támogatott hallgatót vehetnek fel, ebből 40 610 tanulót alapképzésre, 2840-et egységes, osztatlan képzésre, illetve 10 ezret felsőfokú szakképzésre.
19 600 hallgató tanulhat majd államilag támogatott mesterképzéseken, doktori képzésen pedig 1300 hely áll rendelkezésre.

Az eljárási díj nem emelkedik idén: legfeljebb három jelentkezés esetén továbbra is 9000 forint. Aki ennél több helyre szeretne felvételizni, annak jelentkezésenként 2000 forintot kell fizetnie. A hátrányos helyzetű jelentkezők 4500 forint, a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők 9 000 forint kedvezményt kaphatnak a felvételi eljárás alapdíjából. Ehhez a jelentkezési lapjukon nyilatkozniuk kell a hátrányos helyzetükről, valamint csatolniuk kell az ezt alátámasztó igazolásokat is - írja a felvi.hu.

A jelentkezési szabályok sem változnak 2011-ben, a többletpontok mértéke azonban igen: az emelt szintű érettségi kivételével ugyanis valamennyi egyéb jogcímen kevesebb többletpont kapható. A minimális pontszám egyébként alapképzésben és egységes, osztatlan képzésben 200 pont.

Jelentkezni továbbra is kétféleképpen, postai úton és elektronikusan islehet. Az e-felvételizőknek nem kötelező dokumentumaikat is elektronikus úton benyújtaniuk, illetve az eljárási díjat is rendezhetik csekken. Az e-felvételi hitelesítés vagy e-aláírás nélkül érvénytelen.

Akik hagyományos, postai úton jelentkeznek, azok a már boltokban lévő Felsőoktatási felvételi tájékoztató kötetekben találnak jelentkezési lapot, illetve hozzájuthatnak Budapesten az Educatio Ügyfélszolgálatán, valamint egyes felsőoktatási intézményekben.

További információk a felvi.hu-n!

Felvételi 2011: fontos dátumok, határidők a kapcsolt anyagokban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!