Kultúra

2010.12.06. 18:06

A Színházi Társaság elítéli a Nemzeti Színház vezetőjét ért támadásokat

Nyilatkozatban ítélte el a Nemzeti Színházat és Alföldi Róbert főigazgatót a közelmúltban ért támadásokat a Magyar Színházi Társaság (MSZT) hétfőn.

MTI

Az MSZT által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a magyar színházak és színházszakmai szervezetek többségét képviselő, hangsúlyozottan nem politikai ernyőszervezet hétfői közgyűlésén a magyar közélet tisztaságát veszélyeztető jelenségekkel foglalkozott, különös tekintettel a Nemzeti Színház körül kialakult "hisztérikus hangulatra".
A Magyar Színházi Társaság messzemenőleg tiltakozni kíván "minden olyan megnyilvánulás ellen, amely a művészeti és szellemi élet szabadságát veszélyezteti" - fogalmaz a nyilatkozat, hozzátéve: "felemeljük szavunkat a Nemzeti Színházat és annak vezetőjét a közelmúltban ért nemtelen, kirekesztő támadások ellen".
Az MSZT közgyűlése ezért arra kérte a kulturális kormányzatot, hogy "tegyen lépéseket e kulturálatlan támadások ellen, és védje meg az intézményt és annak vezetőjét, valamint a művészeti élet egészét az utcai és útszéli atrocitásoktól".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!