Kultúra

2010.05.22. 06:17

Egy lokálpatrióta grafikusművész

Székesfehérvár - Varga Gábor Farkas plakátjaival igen gyakran találkozhat(t)unk a városban, elég csak a Méhkasaula vagy a Bőrgyár kulturális rendezvényeire gondolni, amelyeknek igen sokszor ő teremtett arculatot. A fehérvári grafikus tíz évet felölelő munkáiból a Kortárs fesztivál keretében nyílt kiállítás a Pelikán Galériában.

Bokros Judit

Gábor népszerűségét, elismertségét mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy a péntek késő esti időpont ellenére (vagy éppen azért) jól megtelt a kis belvárosi galéria. Aki akart és korábban érkezett, körbejártathatta szemét a válogatás anyagon, amelyben körülbelül harminc plakát látható. Ezek egy része sokak számára ismerős lehet, hiszen a városi rendezvényekre - így például a Kortárs fesztiválra - gyakran hívják föl a figyelmet Gábor ötletes, humoros, jól felismerhető stílusban készült alkotásai. De vannak itt környezetvédelmi, vagy akár társadalmi témájú plakátok is, mind-mind nagyon ötletesen reflektál az adott problémára, témára.
Gábor 2006-ban végzett a képzőművészeti egyetem tervezőgrafika szakán, 2007-től pedig tagja lett a Magyar Plakát Társaságnak, ami új lökést adott munkájához.
A tárlatot egy tervezőgrafikus kolléga, Ducki Krzysztof nyitotta meg, baráti szavakkal. A művész a grafológiából kiindulva elemezte Gábor személyiségét grafikáin keresztül, kedves humorral.  Dicsérte lokálpatriotizmusát, városához való ragaszkodását, tehetségét, majd átadta a terepet a közönségnek, és persze, a büfének...

 A kiállítás június 25-ig tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!