Kultúra

2008.12.10. 03:29

Színeváltozás a vásznon

<b>Székesfehérvár</b> - A kaméleon kicsi, zöld, gülüszemű. És képes változtatni a színét. A csaló macsó magas, irtó jóképű és csak egy valamiben kitartó: mindig más alakban jelenik meg, hogy a kiszemelt célpontot behálózza. Egy kaméleon a moziban.

MTI

Goda Krisztina filmjének ügyes plakátírozása, pr-ja, beharangozója volt. Talán nincs is mozirajongó, akinek ne tűnt volna fel a főszereplők arcrészleteiből összemontírozott óriásplakát. Reméljük, megéri a forgalmazónak a befektetés, ráadásul nem is tett rossz lóra. A Kaméleon című film ugyanis - kis döccenőkkel - igazán izgalmasra, közönségcsalogatóra sikerült. Köszönhető ez először is a nem csak női aggyal ide-oda tekert, krimielemeket sem nélkülöző, a feszültséget fenntartani képes forgatókönyvnek, amelyet nagy részben Divinyi Réka írt. Adott egy szép, de szegény legény, Gábor (Ngy Ervin brillíroz a szerepben), s annak kevésbé szép, hasonlóan szegény, viszont remek unterman társa, Tibi (Trill Zsolt hiteles és szerethető). A két volt intézetis pasi gazdag, magányos nőkre specializálódik: a markáns, férfias Gábor elcsábítja ezeket a szingli, szomorú harmincasokat, de az idill csak a bankszámlához való hozzáférésig tart. Megszokott henye, kis befektetéssel nagy hasznot hozó az életvitelük addig, amíg - kézenfekvően - fel nem tűnik az igazi Nagy Vad, egy izgató, különleges nő személyében (Hámori Gabriella kicsit Terézanyusan, de jól adja). Innentől izgulhatunk, ki kit is fog tulajdonképpen átverni a történetben?

A csaknem két óra nem mellesleg látványvilágában, az operatőri munkát tekintve profizmusról árulkodik, egyedül a szexjelenetről csurog némi rózsaszín máz, de ezt leszámítva az író-rendező nagyon is hihető, pontos képet rajzol a semmiből sajátos módon kitörni akaró fiatal férfiak társadalmáról. Igaz, hazudnak, csalnak, agresszívan viselkednek, és el is nyerik büntetésüket, kezünket muszáj női szívünkre tennünk: ahogy Goda Krisztina nem ad kegyelemdöfést nekik, mi sem tudunk rájuk haragudni. Küzdenek, elbuknak, így élnek - a költő szavaival élve ebbe más is belehalt már.A két volt intézetis pasi gazdag, magányos, harmincas nőkre specializálódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!